Individuele coaching

 

Waarom individuele coaching?

Beginnend leerkracht? Heb je het gevoel in het diepe te zijn gegooid?
Ervaren leerkracht?  Lijkt je manier van werken niet (meer) toereikend te zijn?

Leerkrachtcoaching helpt je de juiste balans te vinden en verhoogt je zelfvertrouwen

 
Er wordt van de leerkracht veel verwacht. Je bent didactisch onderlegd en je moet kunnen omgaan met verschillende prestatieniveaus. Daarnaast is het belangrijk om tegemoet te komen aan de pedagogische behoeftes van individuele leerlingen en de groep als geheel. Dat is vaak een uitdaging.
Leerkrachtcoaching via School en Gedrag versterkt leerkrachten in het dagelijks (professioneel) functioneren.

Met individuele coaching kies je voor persoonlijke begeleiding in je groeiproces als leerkracht of werknemer.

Samen met de coach richt je je op de capaciteiten, vaardigheden en talenten die je graag wilt ontwikkelen.

 

Waarover gaat een gesprek?

De onderwerpen voor je gesprek kies je zelf. De coach kan je helpen bij deze keuze. Bijvoorbeeld:

 

  • Ik wil mijn mogelijkheden en talenten meer benutten. Hoe begin ik eraan?                                     
  • De groep vraagt veel van mij. Hoe kan ik daar beter mee omgaan?
  • De communicatie met mijn leerlingen is soms stroef. Hoe kan ik dit vlotter laten verlopen? 
  • Ik twijfel veel aan mijn eigen kwaliteiten. Hoe ga ik daar mee aan de slag?
  • Het werken kost me veel energie? Hoe zorg ik voor een betere balans?
  • Ik bots nogal met een leerling of een groepje leerlingen? Hoe pak ik dit aan?

 

Hoe verloopt een gesprek?

Een gesprek duurt een uur en vindt meestal één keer per maand plaats. Tussentijds doe je ervaringen op en deze ervaringen vormen het werkmateriaal voor het volgende gesprek. De coach zorgt voor een heldere planning, duidelijke afspraken en sluit aan op je (leer)behoefte.

 

NIEUW! 

 

Scholingstraject ‘Beinvloed de groep, begin bij jezelf!’

Vragen over de aanpak van een groep? De groepsontwikkeling beïnvloeden? Interactie met de leerlingen verbeteren? Vaardiger worden in het managen van uw groep? Gedurende het schooljaar wordt u specifiek begeleid op het gebied van effectief leerkrachtgedrag en groepsvorming.

 

Neem contact op voor meer informatie!

 

Verder:

 

Personal coachingMediation en conflicthanteringTalentontwikkeling